Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Zaključki posveta Podeželska krajina kot razvojni potencial

24. april 2013

V četrtek, 18. aprila 2013, je v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani potekal posvet PODEŽELSKA KRAJINA KOT RAZVOJNI POTENCIAL, s katerim je Društvo krajinskih arhitektov Slovenije odprlo interdisciplinarno razpravo o stanju in razvoju slovenske krajine. Dobrih 150 udeležencev posveta je uvodoma nagovoril tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

Problematiko podeželja, ki izgublja svojo prepoznavno podobo in premalo izkorišča svoje potenciale, so osvetlili uveljavljeni strokovnjaki s področja kmetijstva, geodezije, sociologije, umetnostne zgodovine, energetike, turizma ter krajinske arhitekture, arhitekture in prostorskega načrtovanja , ki so tudi nakazali možne poti k razreševanju nastalih razmer, pri čemer so se jim pridružili udeleženci posveta.

V plenarnem delu posveta so bili oblikovani zaključki, s katerimi želimo širšo javnost in pristojne opozoriti na problematiko urejanja sodobnega podeželja in spreminjanja krajin zaradi nejasne vizije urejanja prostora in neustreznih posegov v prostor

Zaključke posveta, ki so objavljeni tudi na naši spletni strani - povezava, smo posredovali odgovornim za nadaljnji prostorski razvoj države in medijem, saj menimo, da gre za tematiko, ki zanima širšo javnost.

Prispevki s posveta so zbrani v zborniku, ki ga po ceni 15 € lahko naročite na info@dkas.si