Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Urbani sprehodi Jane's Walk 2013

26. april 2013

Inštitut za politike prostora v sodelovanju z lokalnimi partnerji že tretje leto zapored pripravlja urbane sprehode Jane's Walk, ki bodo potekali 4. in 5. maja 2013 v več mestih po Sloveniji. Namen urbanih sprehodov je ozaveščanje o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih. Letos se lahko pridružite urbanim sprehodom v Celju, Idriji, Izoli, Kamniku, Mariboru, Metliki, Piranu, Škofji Loki, Šmarju pri Jelšah in Velenju, več sprehodov pa bo tudi tokrat potekalo v Ljubljani.

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in o vplivu pešcev na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosesko, spodbujanju pripadnosti območju bivanja in ozaveščanju o pomenu mestnih četrti. Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah,s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje.

Več o urbanih sprehodih Jane's Walk v Sloveniji ter še posebej o letošnjih sprehodih poiščite na spletni strani Inštituta za politike prostora
ter na tej povezavi. Napoved sprehodov je tudi tukaj.

Uredništvo