Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Posvet: Večji vpliv javnosti in nevladnih organizacij pri občinskem prostorskem načrtovanju

17. maj 2013

Mreža za prostor vas vabi na posvet "Večji vpliv javnosti in nevladnih organizacij pri občinskem prostorskem načrtovanju", ki bo potekal 29. maja 2013 od 9. do 13. ure v prireditvenem prostoru Knjižnice Prežihov Voranc na Viču, Tržaška cesta 47a, Ljubljana (POZOR - SPREMENJENA LOKACIJA).

Posvet je namenjen iskanju rešitev za probleme neučinkovitega vključevanja javnosti in varstva pravic v procesih občinskega prostorskega načrtovanja, na katere Mreža za prostor že dalj časa opozarja. S tem v zvezi je v lanskem letu na Ministrstvo za infrastrukturo in prostor naslovila tudi dve zakonodajni pobudi, za zgodnejše in bolj učinkovito vključevanje javnosti ter za vzpostavitev statusa nevladnih organizacij v javnem interesu na področju urejanja prostora, s poudarkom na dostopu do pravnih sredstev.

Učinkovita participacija javnosti ter še posebej kvalificirane javnosti bo omogočila legitimne in trajnostno naravnane prostorske odločitve občin. Primerjalnopravna študija, ki bo na posvetu uvodoma predstavljena, kaže na izrazito zaostajanje Slovenije pri informiranju in vključevanju javnosti v zgodnji fazi priprave občinskih prostorskih načrtov ter na pomanjkanje učinkovitih pravnih sredstev.

Zaradi omejenega prostora je obvezna prijava udeležbe na e-naslov pic@pic.si ali na telefon (01) 521 18 88.

Oglejte si program posveta.

Uredništvo