Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Pevski zbor arhitektov vabi k sodelovanju

9. september 2013

Pevski zbor arhitektov Slovenije začenja svojo tretjo sezono in k udeležbi vabi nove člane. Med pevci je že sedaj nekaj krajinskih arhitektov!

Zbor je junija uspešno zaključil sezono s koncertom v atriju mestne hiše v Ljubljani. V tej sezoni so se predstavili še z dvema koncertoma, več manjšimi nastopi v okviru arhitekturnih dogodkov. Sodelovali so tudi na reviji pevskih zborov. Trenutno zasedba šteje pestro druščino 36 arhitektov in krajinskih arhitektov, od študentov do zrelih pevcev. Repertoar obsega 20 skladb domačih in tujih avtorjev različnih stilov in obdobij. Zbor je v prvih dveh sezonah vodil priznani zborovodja Michele Josia, po odhodu v tujino pa njegova asistentka Alja Pešak.
Do sedaj so imeli vaje enkrat tedensko po tri ure na Zbornici za arhitekturo in prostor v Ljubljani, po potrebi pa še dodatne in intenzivne vaje.

Po uvodnem oblikovanju zbora bodo v novo sezono vstopili z novim zborovodjo in novo vizijo. Izoblikovati želijo zbor, ki bo glasbeno udejstvovanje prepletel s prvinami arhitekture (prostorom, akustiko, svetlobo, kompozicijo) v svežo in prepoznavno vokalno uprizoritev. K sodelovanju vabijo tudi arhitekte, ki se ukvarjajo z instrumentalno glasbo, plesom, svetlobo… za razvijanje novih projektov.


Oglejte si vabilo Pevskega zbora arhitektov Slovenije.

Vsi, ki se želite zboru pridružiti, pišite na mail pevski.zbor@zaps.si ali napišite sporočilo na facebook-u.

Uredništvo