Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

"Sprehod za vse" in okrogla miza "Dostopnost kulturne dediščine in njenih vsebin v starem Kranju za vse"

16. september 2013

V času evropskega tedna mobilnosti bosta v Kranju v četrtek, 19. septembra 2013, v organizaciji Mestne občine Kranj in Urbanističnega inštituta RS potekala dogodka na temo dostopnost kulturne dediščine in njenih vsebin v starem mestnem središču za vse uporabnike.

Ob 12. uri bo potekal »SPREHOD ZA VSE« , s katerim želijo organizatorji ozavestiti javnost o potrebah gibalno oviranih, slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih oseb glede dostopa do kulturne dediščine. V okviru sprehoda, ki se bo začel pred Kranjsko hišo (Glavni trg 2), bodo najprej spoznali trg s pomočjo tolmača, v nadaljevanju del poti prehodili z belo palico, v sklepnem delu pa z invalidskimi vozički vstopili v Grad Khislstein, v katerem se nahaja Gorenjski muzej. O ovirah v prostoru in pri komunikaciji bodo več povedali strokovnjaki s tega področja, študentje Društva invalidov študentov Slovenije pa bodo predstavili svoje izkušnje.

Ob 17. uri bo v Mestni knjižnici Kranj (Gregorčičeva ulica 1) organizirana okrogla miza na temo »DOSTOPNOST KULTURNE DEDIŠČINE IN NJENIH VSEBIN V STAREM KRANJU ZA VSE«. Najprej bodo na kratko predstavljeni rezultati terenske analize v Kranju, ki jo je izvajal Urbanistični inštitut RS za projekt CLEAR - Cultural values and Leisure Environments Accessible Roundly for all, nato bo sledila okrogla miza, na katero so povabljeni predstavniki društev posameznih skupin z oviranostmi iz Kranja, odločevalci v prostoru in strokovnjaki na tem področju. Oba dogodka bo spremljal tolmač.

Zasnova dogodkov: Nina Goršič, Boštjan Kerbler, Biba Tominc (Urbanistični inštitut RS)

Oglejte si vabilo na dogodek.

Uredništvo