Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Podelitev strokovnih priznanj ZAPS

16. oktober 2013

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) je tudi letos podelila strokovna priznanja za največje dosežke svojih članov na področju arhitekture, krajinske arhitekture in prostorskega načrtovanja. Namen priznanj je spodbujati ustvarjalno delo, usmerjati pozornost širše javnosti na kakovostno arhitekturo, ureditve odprtega prostora in kakovostno prostorsko načrtovanje ter dvigati zavest o kulturni in ustvarjalni razsežnosti projektiranja in prostorskega načrtovanja. Priznanja, ki jih podeljuje mednarodna komisija, prejmejo projekti, ki ustvarjajo kakovosten prispevek h grajenju lokalnega okolja.

Letos so komisije podelile Platinasti svinčnik, šest Zlatih svinčnikov za odlične realizacije v arhitekturi, dva Zlata svinčnika za področje prostorskega načrtovanja ter Zeleni svinčnik za inovativno, trajnostno arhitekturo. Med ostalimi nagrajenci je zlati svinčnik za vodenje DPN za območje hidroelektrarne Brežice dobila naša članica, mag. Jelka Hudoklin. Iskrene čestitke!

Preberite obrazložitev podeljene nagrade in si oglejte predstavitveni plakat.

Svečana podelitev nagrad in otvoritev razstave pa bo zaključek Dneva arhitektov, ki bo letos potekal 18. oktobra, 2013 v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Več na spletni strani ZAPS.

Uredništvo