Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Igriva arhitektura: delavnica in predavanje

18. oktober 2013

V Centru arhitekture (CA) so letos pripravili program arhitekturnih delavnic in predavanj Igriva arhitektura, ki bo potekal po vsej Sloveniji. S programom, ki letos poteka že četrto leto, se otroke in mladostnike izobražuje o arhitekturi, prostoru in oblikovanju predvsem skozi praktično izkušnjo. Delavnice bodo vodili priznani arhitekti, krajinarski arhitekti in drugi strokovnjaki na področju prostora in arhitekture, ki bodo otrokom na igriv in sproščen način predstavili svet arhitekture. Poleg delavnic, ki so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti, smo pripravili tudi predavanja, ki so predvsem namenjena mladostnikom med 12. in 17. letom, dobrodošli pa so seveda tudi starši ter vsi, ki jih tematika zanima. Delavnice in predavanja so brezplačni.

Organizatorji vabijo na prvo delavnico in predavanje v letošnjem šolskem letu v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana.

Delavnica: MOJI PROSTORI IGRE
Sobota 19. 10. 2013 ob 16. uri
Delavnico bo vodila krajinska arhitektka Taja Sever


Igrišča so namenjena otrokom, načrtujejo pa jih odrasli. Kakšno bi bilo otroško igrišče, če bi ga načrtovali ti, ki ga uporabljajo? Na delavnici se bomo pogovarjali o prostorih igre, njihovem namenu in možni uporabi. Spoznali bomo, kaj je tloris, načrtovali svoje igrišče in ga prenesli v izbrani prostor.

Predavanje: KRAJINSKI ARHITEKT – POKLIC PRIHODNOSTI
Sobota 19. 10. 2013 ob 16. uri
mag. Maja Simoneti, krajinska arhitektka


Krajinski arhitekt ni običajen arhitekt, temveč ta, ki načrtuje parke in plaže, ki se spozna na delovanje narave in urejanje prostora. Krajinski arhitekt je razmeroma mlad poklic, saj so se prvi krajinski arhitekti izšolali šele pred dobrimi 100 leti. Na predavanju bomo skupaj razmišljali o tem, kako se razvije nov poklic in kaj dela krajinski arhitekt. Pridružite se nam in sodelujte v pogovoru o poklicu, za katerega pravijo, da njegov čas šele prihaja, skupaj z izzivi trajnostnega razvoja in podnebnih sprememb.

Uredništvo