Za tiskalnik
Aktivnosti
Razstave društva
 
 

Fotografski natečaj Krajina

V četrtek, 21. novembra 2013 je bila v avli nove stavbe dekanata Biotehniške fakultete na Jamnikarjevi v Ljubljani otvoritev razstave odprtega fotografskega natečaja Krajina, ki ga je organiziralo naše društvo ob 20 letnici svojega delovanja.

Razstavljenih je 48 najboljših del, ki jih je izbrala komisija v sestavi: Luka Vidic, Dušan Ogrin in Matjaž Intihar in sicer 24 fotografij, ki so bile izbrane v kategoriji Kulturna krajina in 24 fotografij iz kategorije Strukture v krajini. V kategoriji Kulturna krajina je zmagala fotografija Osoje avtorja Pavla Rakovca, v kategoriji Strukture v krajini pa fotografija Razpotje avtorice Andreje Ravnak.

Najboljšim avtorjem so bile podeljene nagrade in priznanja, Društvo pa je ob tem najbolje ocenjene fotografije tudi natisnilo kot razglednice.

Na otvoritvi, ki se jo je udeležilo tudi veliko avtorjev fotografij, so bili k sodelovanju povabljeni tudi vsi obiskovalci prireditve, ki so imeli priložnost sami izbrati in označiti svoje najljubše fotografije. Kot najboljši deli po mnenju publike na otvoritvi sta bila izbrani deli Jablana avtorja Aleša Mlakarja in Vertikale avtorice Andreje Ravnak. Tako označeni plakati s fotografijami so zdaj na ogled obiskovalcem.

Ob razstavi je izšel tudi katalog nagrajenih fotografij. Razstava, ki jo je odprla izr. prof. dr. Mojca Golobič, prodekanja za področje krajinske arhitekture na Biotehniški fakulteti, bo v avli dekanata Biotehniške fakultete na ogled do konca leta 2013.

Vabljeni k ogledu!
Datoteke